Asiakastarina – Yritys: Suomen Energiamurske Oy 1/2

Asiakastarina – Yritys: Suomen Energiamurske Oy 1/2

Elettiin vuoden 2019 syksyä, kun eräänä synkkänä ja sateisena syyspäivänä puhelin soi. Puhelimen näyttöön ilmestyy tuttu puhelinnumero. Näytön valo valaisee muuten pimeää huonetta (Kattovalot eivät ole päällä?). Soittaja oli myyjällemme Salmelle jo ennestään tuttu. Olivathan hän ja soittaja juuri muutama kuukausi sitten vaihtaneet kuulumisia. ”Eye Of The Tiger”-soittoääni ei kauaa ehdi soida, kun puhelimeen jo vastataan. ”Salme Kinnunen, Ukko Work…No moi Sami…Onko nyt tarvetta työntekijöille?”. Vastaus kysymykseen on myönteinen.

Hieman väritelty alku, mutta kutakuinkin näin rekrytointiprosessi alkoi. Sami Sinkkonen Suomen Energiamurske Oy:lta ilmoitti Salmelle tarvitsevansa kolmea työntekijää, kahta tuotantotyöntekijää ja yhtä pihamestaria.  Tuotantotyöntekijöiden tuli osata jakeiden käsittelyä eri työkoneilla (Pyöräkuormaajilla ja kaivinkoneilla) ja myös osata huoltaa niitä. Pihamestarilla oli hyvä olla aiempaa työkokemusta johtamistehtävistä ja sen lisäksi myös tekninen koulutus taustalla. Hänen työtehtävänsä liittyivät kokonaisuudesta vastaamiseen ja huolehtimiseen eli arjen pitämiseen käynnissä.

Asiakasyritys Suomen Energiamurske Oy

Hetkinen…Minkälainen yritys Suomen Energiamurske Oy sitten oikein on? Suomen Energiamurske Oy on hyvinkääläinen kierrätykseen erikoistuva yritys, joka on ollut kierrätyksen edelläkävijä Suomessa jo yli 20 vuoden ajan. He ottavat vastaan kaikenlaisia jätejakeita, kuten kantoja, risuja, puuta, betonia, tiiliä, rakennusjätettä sekä energiajaetta.

Toiminnallaan he haluavat aidosti vaikuttaa ympäristöön ja sen kehitykseen. He toivoivatkin, että uudet jäsenet jakaisivat myös saman intohimon ympäristöä kohtaan. Heidän mottonsa onkin, että ”Jäte ei kuulu kaatopaikalle, vaan edelleen hyödynnettäväksi”.

Rekrytointiprosessin aloitus

Palataan nyt takaisin tuohon itse rekrytointiprosessiin. Eli kun tarpeet ja työntekijäprofiilit olivat kartoitettu, aloitimme hakuprosessimme. Hakuprosessimme alkavat yleensä työpaikkailmoitusten työstämisellä, koska on tärkeää saada työpaikkailmoitus mahdollisimman nopeasti julkiseksi, jotta työnhakijat löytävät sen ja voivat hakea kyseiseen paikkaan. Samalla kun työpaikkailmoitusta työstetään, käymme läpi työnhakijapankkiamme eli katsomme jos joku aiemmin vastaavia töitä hakeneista työnhakijoista olisi sopiva ja halukas kyseiseen työhön. Jos työhön sopivia tai siitä kiinnostuneita ei löydy aiemmista hakijoista, niin kasvaa työpaikkailmoituksen tärkeys.

Työpaikkailmoituksen työstämisen jälkeen hyväksytämme sen vielä asiakasyrityksellä, jotta se heidän mielestään kokonaisuudeltaan hyvä ja brändinsä mukainen tekstillisesti ja graafisesti. Näin myös työmme on läpinäkyvää, koska asiakas tietää koko ajan missä vaiheessa rekrytointiprosessi milläkin hetkellä on. Hyväksymisen jälkeen työpaikkailmoitus julkaistaan näkyville meidän kotisivuillamme ja sosiaalisen median kanavilla.

Työpaikkailmoitusten tuominen esiin

Kun työpaikkailmoitus on julkinen, niin jotta se saadaan ihmisten tietoisuuteen, niin sitä pitää mainostaa siellä missä ihmiset viettävät aikaansa. Nykyaikana tuo paikka missä ihmiset viettävät aikaansa on sosiaalisen median eri kanavat, kuten esimerkiksi Facebook, Instagram ja Twitter. Olemmekin erikoistuneet juuri digitaaliseen markkinointiin kaikissa sen muodoissa, mutta etenkin mainontaan sosiaalisen median kanavoissa. Meidän mainoksiimme onkin voinut törmätä juuri Facebookissa, IG:ssä ja YouTubessa. Suomen Energiamurskeen avoimet työpaikat olivat myös mainostuksessa muutaman viikon ajan. Mainokset vastaanotettiin hyvin ja hakemuksia tuli molempiin paikkoihin useita kymmeniä. Mainokset keräsivät kehuja myös Suomen Energiamurskeelta. Asiakastyytyväisyys on meille erittäin tärkeää ja palautteen saaminen auttaa meitä kehittymään, sekä parantamaan meidän palveluamme.

Pihamestari Suomen Energiamurske Oy Facebook Mainos Ukko Work

Facebook-mainos Työpaikkailmoitus Pihamestari Suomen Energiamurske Oy.

 

Tuotantotyöntekijä Suomen Energiamurske Oy Facebook Mainos Ukko Work

Facebook-mainos Työpaikkailmoitus Tuotantotyöntekijöitä Suomen Energiamurske Oy.

Mainonnan lukuja

Hiukan statistiikkaa mainoksien suoriutumisesta. Kohderyhmä koostui nuorista aikuisista ja aikuisista, jotka olivat kiinnostuneita tuotannosta, kierrätyksestä ja ympäristöstä. Kohderyhmän kooksi tuli n. neljäkymmentätuhatta ihmistä. Näyttökertoja mainokseen kertyi yhteensä satojatuhansia ja klikkauksia yli puolitoistatuhatta. Mainokset tavoittivat yli kaksikymmentätuhatta eri ihmistä Hyvinkään seudulla ja sen lähikunnissa. Klikkausprosentti oli yli prosentin. Hakemuksia tuli erittäin paljon, yhteensä yli sata.

Hakemusten läpikäynti ja hakijoiden haastattelut

Käymme uudet hakemukset läpi joka päivä ja vertailemme niitä avoimiin työpaikkoihimme. Avoimiin työpaikkoihin sopivat ehdokkaat kutsumme haastatteluun ja kyselemme heiltä lisää asioita, arvioiden samalla heidän sopivuuttaan avoimena olevaan työpaikkaan. Aloitamme haastattelut jo hakuajan aikana. Sopivat ehdokkaat esitämme asiakasyrityksille heti eteenpäin, jolloin hakija pääsee myös sinne haastateltavaksi. Haastattelun jälkeen kyselemme asiakasyrityksiltä ja hakijoilta heidän kuulumisiaan ja kokemuksiaan vastapuolesta.

Rekrytointiprosessi maaliin

Kun molemmat osapuolet näyttävät vihreää valoa, niin allekirjoitamme sopimuksia ja voimme todeta rekrytointiprosessin olleen onnistunut. Suomen Energiamurskeelle ehdotimme useita hyviä hakijoita ja heidän pitikin tehdä vaikeita päätöksiä hakijoiden kesken. Valitettavasti kaikkia ehdokkaita ei voitu työllistää, mutta vaikka ehdokas ei työllistyisikään ensimmäiseen paikkaan, niin hänellä ei ole mitään hätää, koska muita vastaavia työpaikkoja tulee kyllä aukeamaan.

Suomen Energiamurske Oy valitsi ehdokkaista sopivimmat ja työllistävät heidät suoraan omille kirjoilleen. Seuraavaksi on vuorossa haastatteluvideo, jossa Sami Sinkkonen Suomen Energiamurske Oy:lta kertoo kokemuksiaan rekrytointiprosessistamme!

Tässä oli ensimmäinen osa Suomen Energiamurske Oy:n asiakastarinasta. Seuraavassa osassa (2/2) on luvassa rekrytoitujen haastatteluja. Tekstissä käydään läpi heidän kokemuksiaan meidän rekrytointiprosessistamme, sen nopeudesta ja sujuvuudesta! Suoralinkki lisätään tähän myöhemmin

 

By | 2020-03-02T12:59:13+02:00 2.3.|Henkilöstönvuokraus, Rekrytointi|0 Kommenttia

Tietoa kirjoittajasta:

Sami on UKKO Workin kovin kärppäfani. Tämän lisäksi hän on myös osaava markkinoija, jolla on halua kehittyä valitsemallaan uralla. Toimiston kuivimmat läpät kuulee yleensä Samilta. "Miksi kutsutaan isoa töppäystä Pauligilla? - Juhlamokaksi

Jätä kommentti