Avoin työhakemus – Mikä se on? Voiko sen syödä?

Avoin työhakemus – Mikä se on? Voiko sen syödä?

Avoin työhakemus astuu kuvaan, kun työpaikkailmoitusta ei ole, vaan potentiaalista työnantajaa lähestytään oma-aloitteisesti.

Hakemus on markkinointikirje eli käytännössä markkinoit itseäsi rekrytoijalle, jotta hän näkisi sinusta saatavan mahdollisen hyödyn asiakkaalle.

Hakemuksen ydin

Työhakemuksen tärkein tehtävä on avata sinulle ovi työhaastatteluun. Hakemuksen pitää olla hyvin tehty, jotta saat kutsun haastatteluun. Hyvä työhakemus on selkeä, räätälöity. konkreettinen ja kiinnostava.

Avoin työhakemus on rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin virallinenkin työhakemusmalli. Se on kuitenkin hieman vapaampi eli erilaisten tehokeinojen käyttö niin kielen kuin ulkoasunkin osalta on sallittua. Muista kertoa hakemuksessa, että mitä voit antaa yritykselle. Turhan usein hakemuksessa puhutaan vaan hakijan eduista. Itsensä vähätteleminen ei kannata, kuten meillä suomalaisilla on yleensä tapana. Kerro itsestäsi positiiviseen sävyyn ja ole itsevarma.

Avoimen työhakemuksen sisältö koostuu seuraavista asioista:

  • Vastaanottajan tiedot
  • Esittely sinusta sekä yhteystietosi
  • Mitä annettavaa sinulla olisi työnantajalle ja yritykselle?
  • Mitä aikaisempia työkokemuksia sinulla on?
  • Minkälainen koulutustausta sinulla on?
  • Mitä olet saavuttanut ja mitkä ovat vahvuutesi?
  • Mikä sinua kiinnostaa kyseisessä työnantajassa, työnkuvassa ja alassa?
  • Mitä haluat saavuttaa hakemassasi työssä?
  • Miten aiot jatkaa, kun hakemus on lähetetty eli otatko työnantajaan yhteyttä esim. puhelimella ja milloin?
  • Kuinka kauan hakemuksesi on voimassa?

 

Tietojen oleellisuus

Ilmoitettujen tietojen pitää olla relevantteja hakemaasi työtä kohtaan, esimerkiksi jos sinulla on kokemusta kiinteistöalan työtehtävistä, niin ne eivät välttämättä ole oleellisia tietoja hakiessasi toimistotyötä.

Muista konkretisoida osaamisesi eli kerro miten olet oppinut tietyn tai tietyt taidot ja miten kyseinen taito auttaa sinua työtehtävissäsi.

Hakemuksen pitää olla kiinnostava, joten jo aloitus on tärkeä ja siitä tulisikin saada niin mielenkiintoinen, että työnantaja haluaa lukea hakemuksesi loppuun saakka. Tekstiä voi elävöittää adjektiiveillä, havainnollistavilla esimerkeillä ja vaihtelevilla lauserakenteilla.

Hakemuksen selkeys on yksi tärkeimmistä asioista. Hakemuksen olennaisimmat asiat pitää saada selville jo tekstiä silmäilemällä. Luettavuuteen vaikuttaa selkeys ja virheetön yleiskieli.

Pituudeltaan hakemuksen tulisi olla yhden A4-sivun mittainen ja sen tulisi sisältää 3-4 kappaletta.

 

Hakemuksen räätälöinti

Avoimen työhakemuksen pitää aina olla ainutlaatuinen eli et voi käyttää samaa työhakemusta hakiessasi toista työtä. Työnantajat huomaavat kyllä, jos sama hakemus on lähetetty useaan työpaikkaan. Syy tähän on se, että hakemus jätetään silloin liian geneeriseksi eli yleiseksi, ja hakemus ei sisällä mitään erityisen tarkkaa vastausta työtehtäviin tai muihin oleellisiin tietoihin.

 

Anna meidän löytää sinulle töitä

Onko sinulla työpaikka etsinnässä? Jos näin on, niin täytä meidän työnhakuprofiili, ja kerro meille millaista työtä haluaisit tehdä ja me hoidamme loput. Ota rohkeasti askel kohti uutta työtä ja tee työnhakuprofiilisi nyt!

UKKO Work on uudenlainen henkilöstöalan yritys. Olemme osa SLP Groupia, jonka UKKO.fi -palvelu mullisti itsensä työllistäjien tavan tehdä töitä. Nyt teemme saman henkilöstöpalvelualalle, tuomalla työnhaun nykyaikaan.

[Päivitys] Jatkossa voit jättää avoimen työhakemuksesi Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n kotisivuilla. Avoin työhakemus

 

Tee hakemus


Avoin hakemus-malli

Linkin kautta pääset lataamaan avoimen hakemuksen: Avoin hakemus

(linkki vie TE-toimiston Avoin hakemus PDF-tiedostoon)

 

Tältä avoin hakemus näyttää:

avoin työhakemus pohja

(TE-palvelut.fi avoin hakemus-malli 17.05.2018)

 

By | 2020-03-06T11:24:21+02:00 17.5.|Työnhaku|0 Kommenttia

Tietoa kirjoittajasta:

Sami on UKKO Workin kovin kärppäfani. Tämän lisäksi hän on myös osaava markkinoija, jolla on halua kehittyä valitsemallaan uralla. Toimiston kuivimmat läpät kuulee yleensä Samilta. "Miksi kutsutaan isoa töppäystä Pauligilla? - Juhlamokaksi

Jätä kommentti