Esittelyssä Jutta

Esittelyssä Jutta

Hei! Olen Jutta Ollila ja olen UKKO Work:lla työharjoittelussa. UKKO Work:sta minulle vinkkasi kaveri, joka oli koulussa kuullut paikasta. Kävin tsekkaamassa ilmoituksen ja innostuin työympäristön esittelystä ja kuvista. Tämä paikka vaikutti todella mielenkiintoiselta. Päätin laittaa hakemuksen HR-harjoittelijan paikkaan. Seuraavana päivänä tuli kutsu haastatteluun ja täällä sitä nyt ollaan!

Opiskelen liiketalouden tradenomiksi ja valmistun vuoden lopussa. Työharjoittelun lisäksi jäljellä on opinnäytetyön kirjoittaminen. Liiketalouden opinnot ovat monipuoliset ja koulussa tutustuinkin henkilöstöjohtamiseen, johon kuuluu erilaiset henkilöstöön liittyvät toiminnot. Päätin siis suunnata opintoni HR:ään ja nyt työskentelen täällä rekrytoinnin parissa. Voisi sanoa siis, että asiat on menneet aika kivasti. Minusta tuntuu, että olen oikealla alalla ja tämä työ on todella monipuolista.

Henkilöstökonsultin työssä pääsee tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä, mikä onkin mahtavaa. Haastattelutilanteessa pyritään selvittämään juuri tämän tietyn hakijan vahvuudet ja mitä hakija itse haluaa työltä. Oikeat asiat selviävät parhaiten avoimella keskustelulla. On ollut hienoa perehtyä myös siihen, mitä kaikkea itse työhaastattelun lisäksi rekrytointiin kuuluu. Lakikoukeroiden selvittely ja työpaikkailmoitusten rustailu on mielenkiintoista puuhaa. Täällä on mahtavia ihmisiä töissä, kaikki auttavat toisiaan ja keskustelu on avointa. Minulla on ollut kotoisa olo heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

UKKO Work:lla hyödynnetään nykyaikaisia toimintatapoja esimerkiksi Facebook -mainontaa ja toki myös perinteisempiäkin kanavia kuten Mol:ia. Työntekijät tavoitetaan parhaiten menemällä sinne, missä he ovat. Työpaikkailmoitusten tekemisessä pääsee käyttämään luovuutta ja monta kertaa olen jo nauranut ehkä vähän liiankin lennokkaille ideoille, joilla pyritään herättämään työnhakijoiden huomio. Työntekijävuokrausfirmojen käyttö on nykyään yleistä ja niiden suosio kasvaa koko ajan, kun yrityksillä ei riitä aika henkilöstön etsimiseen. Siksi haluankin olla tekemässä tätä työtä, joka yhdistää työnhakijat ja työnantajat. Paras fiilis tulee, kun päästään allekirjoittamaan työsopimus.

Vapaa-ajalla pelaan jalkapalloa ja näen usein ystäviäni. Sosiaalisuus ja yhteen hiileen puhaltaminen näkyy siis minulla niin töissä kun vapaa-ajallakin. Pidän myös hyvän musiikin kuuntelusta ja yleensä minulla onkin jo seuraava keikka varattuna kalenterissa.

By | 2019-03-01T12:06:15+02:00 4.5.|Yleinen|0 Kommenttia

Tietoa kirjoittajasta:

Jätä kommentti