Ota yhteyttä: 050 550 93 10

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä on UKKO Work

UKKO Work on henkilöstövuokraukseen ja rekrytointiin erikoistunut yritys. UKKO Work on osa SLP Group:ia, johon kuuluu mm. UKKO.FI ja UKKO Pro.
Yhteensä SLP Group on saanut kunnian palvella jo yli 38 000 palkansaajaa ja yli 60 000 yritysasiakasta.

Minkälaisia töitä UKKO Work:n kautta voi saada?

Tavoittemme on työllistää sinut sellaiseen työpaikkaan, joka sinua kiinnostaa. Vuokraamme ja rekrytoimme suoraan työntekijöitä usean eri alan yrityksiin ja työsuhteet voivat olla osa-aika ja keikkatöistä aina vakituisiin kokopäivätöihin.

Onko UKKO Work:llä työterveyshuoltoa?

Totta kai! Vuokratyöntekijöillämme on yksityinen työterveyshuolto Lääkärikeskus Mehiläisessä.

Lähdemme siitä, että meillä vuokratyöntekijä on tärkein asiakkaamme ja haluamme luoda tasa-arvoiset mahdollisuudet työterveyshuoltoon perinteisiin työsuhteisiin verrattuna.

 

Minkälaista palkkaa UKKO Work maksaa työntekijöilleen?

Lähdemme aina siitä, että vuokratyöntekijöidemme palkka noudattaa ihan samaa palkkatasoa, kuin työllistävän yrityksen omalla henkilökunnalla.

Minimissään maksamamme palkat ovat aina lainsäädännön ja työehtosopimuksen taulukkopalkkojen mukaiset, mutta yhtälailla iso osa työntekijöistämme saa parempaa palkkaa kuin perus taulukkopalkat.

Jos työllistyn UKKO Work:n kautta, niin onko minulla palkallisia lomia?

Kyllä! Työntekijämme saavat aivan normaalit lomat, jotka noudattavat työlainsäädäntöä ja työskentelyalan mukaista työehtosopimusta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että loma-aikasi sovitaan työskentely-yrityksesi kanssa, ja UKKO Work maksaa tuolta ajalta sinulle lomapalkan ja lomarahan.

Ja jos olet kiinnostunut vain satunnaisesta keikkailusta, niin sinulle maksetaan loman osuus palkassasi.

Miten maksatte palkallisia lisiä tms. muita korvauksia

Kaikki korvaukset korvataan aina täysin työskentelyalasi mukaisen työehtosopimuksen mukaan.

Korvaukset suoritetaan työskentely-yrityksesi mukaisesti, joka tarkoittaa esim. että jos yrityksessä kertyy pekkaset ja niiden käytöstä sovitaan, niin sinulla on ihan vastaavat oikeudet.

Mitä jos asiakasyritykseni haluaa palkata minut omille listoilleen?

Olemme tyytyväisiä, koska olemme onnistuneet täydellisesti. Normaalisti sovimme asiakkaan kanssa, että 4 kk vuokratyöskentelyn jälkeen työntekijän voi palkata omille kirjoilleen veloituksetta. Tosin vaikka 4 kk ei olisi täynnä, niin asiasta kannattaa kysyä.  Tarkoituksemme ei ole olla työllistymisen esteenä vaan juuri päinvastoin.