Henkilöstövuokraus – Vuokratyövoimaa helposti ja kustannustehokkaasti

Henkilöstövuokraus – Vuokratyövoimaa helposti ja kustannustehokkaasti

Useat eri yritykset turvautuvat yhä enemmän henkilöstövuokraukseen nykyaikana. Miksi? Koska se on helppoa, nopeaa, kustannustehokasta ja riskitöntä. Henkilöstövuokraus sopii niin lyhytaikaisiin kuin myös pitkäaikaisiin tarpeisiin. Etenkin yllättävissä lisätyövoiman tarpeissa henkilöstövuokraus on se ensimmäinen vaihtoehto.

Onko sinulla lisätyövoiman tarpeita? Jos on, niin apu ei voisi olla lähempänä. Me tarjoamme sinulle ratkaisut työntekijätarpeisiisi alasta riippumatta. Olemme henkilöstövuokrausyritys ja vuokratyön lisäksi teemme myös suorarekrytointeja. Voit lähettää meille yhteydenottopyynnön tai soittaa meille suoraan sivun yläosassa näkyvään numeroon.

Jos henkilöstövuokraus ei ole sinulle ennestään tuttu, niin jatka vain lukemista ja me kerromme sinulle mitä se on. Mikäli olet työnhakija ja haluat tietää työnhakijan kannalta tarkemmin vuokratyöstä, niin voit lukea meidän aiemman blogikirjoituksen, ”Vuokratyö – Myyttejä ja huhuja liikkuu, mutta mitä se oikeasti on?”.

Henkilöstövuokraus ja sen oikeussuhteet

Henkilöstövuokrauksen työntekijöitä kutsutaan vuokratyöntekijöiksi ja ovat siis vuokratyövoimaa. Mitä vuokratyö sitten on tarkalleen? Vuokratyö on lähes samankaltaista kuin määräaikainen työ, mutta palkanmaksu ja vastuut poikkeavat siitä suuresti.

Vuokratyösuhde on niin sanottu kolmikantasopimus. Vuokratyöntekijän varsinainen työnantaja on itse henkilöstövuokrausyritys, joka tekee työsopimuksen työntekijän kanssa, vastaa työehtosopimuksiin liittyvistä asioista ja maksaa vuokratyöntekijän palkan. Työnjohto-oikeus (Direktio-oikeus) ja tietyt työnantajavelvoitteet ovat käyttäjäyrityksellä. Vuokratyöntekijällä on velvollisuus vastata omasta työsuorituksestaan käyttäjäyrityksellä.

Henkilöstövuokraus työnantaja vuokratyöntekijä käyttäjäyritys UKKO Work

Varsinainen työsopimus on työntekijän ja työnantajan eli henkilöstövuokrausyrityksen välinen. Työnantajan ja käyttäjäyrityksen välillä on asiakassopimus. Käyttäjäyrityksellä on työnjohto-oikeus työntekijää kohtaan.

Käyttäjäyrityksen velvollisuudet

Käyttäjäyrityksen velvollisuuksiin kuuluu muun muassa perehdyttäminen varsinaiseen työhön ja sen työolosuhteisiin, opastaminen työturvallisuuteen työpaikalla, työvuorojen sijoittaminen, työaikajärjestelyt, tiedonantovelvollisuus henkilöstövuokrausyritykselle ja velvollisuus antaa vuokratyöntekijän työtaidosta ja käytöksestä tietoa työtodistusta varten. Käyttäjäyritys siis johtaa ja valvoo työn suorittamista. Käyttäjäyrityksen velvollisuudet loppuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun asiakassopimus työvoiman vuokrauksesta henkilöstövuokrausyrityksen kanssa päättyy.

Henkilöstövuokrauksen ja vuokratyön hyödyt

Henkilöstövuokraus on nopeaa, helppoa ja kustannustehokasta. Sinun ei itse tarvitse vaivata päätäsi rekrytointiprosesseilla, vaan voit keskittyä omaan työhösi ja odottaa henkilöstövuokrausyrityksen ehdottamia vuokratyöntekijöitä. Saat osaavan työntekijän haluamaksesi ajaksi ja maksat vain tehdystä työstä.

Henkilöstövuokrauksen avulla saa tarvittavaa joustavuutta, kun kysynnän muutoksia on vaikea ennakoida. Kun lisätyövoiman tarve loppuu, niin ilmoitat siitä vain henkilöstövuokrausyritykselle ja vuokratyöntekijälle. Henkilöstövuokrausyritys kutsuu vuokratyöntekijän takaisin ja siirtää hänet toiseen käyttäjäyritykseen. Halutessasi voit myös rekrytoida vuokratyöntekijän yritykseesi omaksi työntekijäksesi.

Tässä henkilöstövuokraus ja vuokratyö yksinkertaisuudessaan. Jos sinulla herää kysymyksiä, niin voit kysyä niitä meiltä kommentoiden sivun lopussa sijaitsevassa kommenttiosiossa. Vastaamme kysymyksiin parhaamme mukaan!

Jos sinulla heräsi kiinnostus lisätyövoimasta, niin olethan meihin yhteyksissä, joko yhteydenottolomakkeen kautta tai sitten voit soittaa meidän yleiseen numeroon 08 009 6055. Me teemme rekrytoinnin ja työntekijän palkkaamisen sinulle helpoksi ja vaivattomaksi.

By | 2019-05-23T17:15:15+03:00 23.5.|Henkilöstönvuokraus|2 Comments

Tietoa kirjoittajasta:

Sami on UKKO Workin kovin kärppäfani. Tämän lisäksi hän on myös osaava markkinoija, jolla on halua kehittyä valitsemallaan uralla. Toimiston kuivimmat läpät kuulee yleensä Samilta. "Miksi kutsutaan isoa töppäystä Pauligilla? - Juhlamokaksi

2 kommenttia

  1. Rape 14.8.2019 10:28 - Vastaa

    Suosittelen. Hommat hoituu ja ei vitkastella.

  2. Jukka A. 16.1.2020 10:11 - Vastaa

    Ei ollenkaan p*skanjauhantaa 5/5, jota joutuu kestämään Selektan kaltaisilta toimijoilta. Suosittelen ehdottomasti!

Jätä kommentti