Ongelmia työntekijöiden löytämisessä? – Näin saat lisää hakijoita!

Ongelmia työntekijöiden löytämisessä? – Näin saat lisää hakijoita!

Etkö löydä työntekijöitä työmaallesi? Kuten tiedämme, epäonnistunut rekrytointi saattaa aiheuttaa ongelmia ja pahimmassa tapauksessa tulla kalliiksi yritykselle. Olemme alle listanneet yleisimpiä ongelmia joiden takia hakijat eivät välttämättä jätä hakemusta.

 

Työtehtäviä ja tarvittavia taitoja ei kerrota työpaikkailmoituksessa

Kaikki lähtee siitä, että työtehtävistä kerrotaan avoimesti. Vaikka alan toimijat yleensä tietävät millaisia työtehtäviä työntekijät tekevät, saattaa yksittäisten työntekijöiden työtehtävät vaihdella. Toiselta toivotaan raudoitustaitoja, yhdeltä katon panelointia ja kolmannelta valmiutta tehdä viimeistelytöitä. Tämän takia on tärkeää kertoa jo hakuvaiheessa, mitä erityistaitoja työntekijältä kaivataan.

Näistä asioista voidaan toki kertoa myös haastatteluvaiheessa, mutta haastattelemiseenkin menee aikaa, työtunteja. Kun jo työpaikkailmoituksessa kerrotaan, millaisista työtehtävistä on kyse, niin hakija voi itse jo miettiä, onko hänellä kaivattuja taitoja.

Lue lisää toimivan työpaikkailmoituksen kirjoittamisesta meidän blogikirjoituksesta, ”Miten kirjoitetaan toimiva työpaikkailmoitus?”.

 

Työpaikkailmoituksessa ei ole kerrottu työn ikävistä puolista

Yleensä hakijat saavat lukea energisestä, mukavasta, nuorekkaasta, iloisesta ja maailman parhaasta työpaikasta, jossa on paljon hyviä ja mahtavia asioita. Tosiasia kuitenkin on, että työntekijät ovat tyytyväisempiä ja sitoutuvampia, mikäli saavat kuulla myös niistä raskaista asioista. Ei siis ole vaarallista, vaikka työpaikka ilmoituksessa kerrottaisiinkin raskaiden esineiden kantamisesta. Suurempi pettymys tulee, mikäli työpaikasta annetaan liian ruusuinen kuva, mutta todellisuus onkin aivan toista.

 

Yritys ei kerro itsestään

Vaikka työsuhteiden ei odoteta kestävän 30-vuotta, niin työntekijät ovat silti kiinnostuneita työllistävästä yrityksestä. Yleensä etsitään vakaavaraista ja luotettavaa työnantajaa. Tämän takia onkin tärkeä kertoa omasta yrityksestä työnhakijoille. Millaista toimintaa yrityksellä on, kuinka monta työntekijää yritys työllistää tai esimerkiksi millaisia työmaita yrityksellä yleensä on. Nämä kaikki kiinnostavat työnhakijaa.

 

Oletko noudattanut kaikkia yllä olevia ohjeita, eikä hakemuksia vieläkään tule?

 

Ilmoituksesi ei tavoita oikeita henkilöitä

Joskus voi olla niin, että oikeat henkilöt eivät näe työpaikka ilmoitustasi. Varsinkin kesäsesonkina monet työntekijät, varsinkin ammattimiehet ovat jo töissä, eivätkä siis aktiivisesti seuraa työpaikkailmoitus sivuja. He saattavat olla kuitenkin halukkaita vaihtamaan yritystä, esimerkiksi paremman yrityksen tai palkan perässä. Heidät täytyy vain tavoittaa. Paras tapa on tiedotta uusista työpaikoista mainostamalla paikkoja kanavissa, jota alasi työntekijät seuraavat, kuten sosiaalisessa mediassa, lehdessä tai televisiossa.

 

Hakijoita ei huomioida

Yksi karkottavista tekijöistä voi olla myös se, että työntekijöihin ei oteta yhteyttä. Työntekijä on voinut joskus käydä teillä haastattelussa, mutta ei ole koskaan saanut kuulla miten hakuprosessissa on edetty. Voi myös olla, että hän ei edes tiedä onko ilmoitus tullut perille. Hakija saattaa kokea, että häntä ei arvosteta, jonka takia hän ei enää halua hakea uudestaan kyseiseen yritykseen. On siis hyvin tärkeää huomioida jokainen hakija hakemuksen laittamisesta aina rekrytoinnin päättymiseen asti.

 

Tuntuuko, että tämä on liikaa vaadittu?

Me olemme treenanneet näitä asioita ja haluamme helpottaa sinun arkeasi. Sinulla on varmasti muutakin tekemistä kuin miettiä markkinointikanavia ja vastailla hakijoiden kysymyksiin ja hakemuksiin. Anna meidän auttaa sinua!

Mikäli kuitenkin koet, että olet valmis ottamaan haasteen vastaan, mutta tarvitset vielä apua, niin voit ilmoittautua meidän rekrytointikoulutukseen osoitteessa:  www.ukkowork.fi/rekrytoi-paremmin-kurssi

 

By | 2019-01-25T13:40:24+02:00 15.6.|Rekrytointi|0 Kommenttia

Tietoa kirjoittajasta:

Jätä kommentti